Cartea Magie intunecata este cea mai recenta capodopera a suspansului semnata de Philip Kerr, autorul de bestselleruri care-si surprinde cititorii cu romanele sale alerte si pline de imaginatie. Ca si Numele trandafirului, sau propria sa trilogie Berlin Noir, romanul prilejuieste o intalnire cu misterul istoriei, cu strazile fantomatice si intunecate ale Londrei secolului al XVII-lea. Volumul a aparut recent la editura Leda, in traducerea Livianei Tane.

Romanul ne face cunostinta cu stralucita minte a lui Newton si maiestria protejatului sau fidel, Christopher Ellis, in manuirea sabiei. Impreuna vor incerca sa distruga un cuib de falsificatori de bani care amenintau sa ruineze economia britanica, si asa destul de subreda si slabita in urma razboaielor fara sfarsit. Infricosatorul Turn al Londrei, un fel de catedrala Notre-Dame a sfarsitului de Ev Mediu britanic, este decorul perfect pentru o poveste plina de surprize, in care se impletesc politica, stiinta si religia acelui veac, informeaza editura.

Philip Kerr s-a nascut in 1956 la Edinburgh. Aici a facut scoala primara. A urmat cursurile Facultatii de Drept din Birmingham, pe care a absolvit-o in 1974. A lucrat in anii 1980 ca si copywriter in mai multe agentii de publicitate. In 1989 a realizat un prim roman: March Violets.

Au urmat alte treisprezece carti, dintre care amintim: The Pale Criminal si A German Requiem, A Philosophical Investigation, Dead Meat si Gridiron. Folosindu-se de pseudonimul P.B. Kerr, a scris The Children of the Lamp — tradus in Romania la CORINT JUNIOR, cu titlul Copiii lampii fermecate, o carte pentru copii care s-a bucurat de un enorm succes, informeaza editura.