“Femeile din Trahis” este considerat un text important al Anticihitatii ce pune problema diferentei dintre sexe prezentand o societate feminista, o epoca a unui matriarhat, in care masculinitatea disparuta este asumata de catre femei. Avanpremiera spectacolului, semnat Alexander Hausvater, va avea loc sambata, 29 martie, de la orele 19.00, la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste. Premiera oficiala a spectacolului este programata pentru sambata, 5 aprilie.

Potrivit comunicatului teatrului, distributia spectacolului reuneste majoritatea actritelor teatrului Tony Bulandra, sub bagheta regizorala a lui Alexander Hausvater – unul dintre marii regizori romani ai momentului. In rolurile principale evolueaza Mara Opris, Rodica Ursu, Catalin Mares, Radu Campean, Ilinca Harnut, Ioana Grigoriu, Raluca Botez, Raluca Babtan, Maria Nicola, Ramona Barbulescu si Iulia Brezeanu.

Un spectacol care imbina imaginile cu momente dramatice redand imperativul miscarii, transformarii, metamorfozei si imposibilitatea supravietuirii acestei lumi. Orbirea puterii, excesul si drogul placerii duc la distrugerea societatii Trahinienelor si la un nou concept: un barbat si o femeie.

Alexander Hausvater a pus in scena peste 150 de spectacole in tari europene, Israel, Canada si SUA. Dupa 1989 revine in Romania si devine cunoscut publicului cu spectacolele “Au pus catuse florilor” de Fernando Arrabal si “La Tiganci” de Mircea Eliade, montate la Teatrul Odeon din Bucuresti. Au urmat de atunci colaborari cu teatrele din Sibiu, Oradea, Arad, Iasi, Timisoara, Bacau sau Ploiesti.

Hausvater semneaza atat montarea cat si adaptarea scenica a piesei “Femeile din Trahis” dupa Sofocle.

Miscarea scenica este coordonata de Malina Andrei, iar muzica originala este semnata Mircea Kiraly. Decorul este realizat de catre scenograful Horatiu Mihaiu, light design si video - Lucian Moga, iar costumele create de Mc Ranin.