Andrei Gheorghe, foto: Alex Galmeanu

Unul dintre cei mai reprezentativi fotografi romani ai momentului, Alex Galmeanu semneaza expozitia "People I Know" deschisa la "Galerie Agent Double @ Crossroads" din Paris, in perioada 9 aprilie - 6 iunie. Expozitia cuprinde un numar de treizeci si noua de imagini cu dimensiuni intre 150 si 50 de cm, printate la o calitate exceptionala reprezentand personaje in ipostaze total diferite, VIP-uri, alte personalitati dar si oameni simpli de pe strada.

"People I Know" este o colectie de "portrete intime" ale unor oameni mai mult sau mai putin celebrii, oameni pe care artistul fotograf a avut sansa sa ii cunoasca. "Numitorul comun al imaginilor nu este celebritatea personajelor fotografiate ci "jocul" lor in fata camerei de fotografiat. Imi place sa cred ca este doar o coincidenta faptul ca multi dintre ei sunt deja cunoscuti publicului", declara Alex Galmeanu.

Mihai Dobrovolschi, foto: Alex Galmeanu
Proiectul a fost initiat in 2003 si a fost expus pentru prima data in 2005 la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti, de atunci este parte permanenta a portofoliului artistului. Fotografiile, cele de pana acum, sunt realizate in perioada 2001-2008. "Este un proiect ce evolueaza in permanenta. De fiecare data cand voi fotografia oameni interesanti, colectia va fi completata", a adaugat artistul fotograf.

Alex Galmeanu este specializat in fotografia de moda si portret. A publicat primele imagini in 1993, in perioada liceului. In 1999 intra in categoria "profesionisti" si publica nenumarate imagini in presa romaneasca si internationala si a realizat zeci de campanii publicitare locale si nationale. A expus in Bucuresti, Nantes si acum in Paris.

Evenimentul este organizat de catre Agent Double - Paris si are loc sub partonajul lui Teodor Baconschi, ambasadorul Romaniei in Franta, cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Paris.