Publicata in 1994 la Editura Humanitas si tradusa in spaniola, portugheza, maghiara si bulgara, cartea de povestiri a lui Mircea Cartarescu, De ce iubim femeile, a aparut recent in poloneza la Editura Czarne in traducerea Joannei Kornas-Warwas, iar traducerea in limba franceza va fi publicata in curand la Editura Denoel, parte a grupului editorial Gallimard. Se apreciaza ca in aproximativ doua luni Pourquoi nous aimons les femmes va fi disponibila pentru cititorii francezi, informeaza editura Humanitas.

Editia in limba germana a volumului De ce iubim femeile a aparut la inceputul acestei luni la Editura Suhrkamp sub titlul Warum wir die Frauen lieben in traducerea lui Ernest Wichner. Mircea Cartarescu devine astfel singurul autor roman in viata publicat de prestigioasa editura gemana.

De ce iubim femeile este "cel mai mare bestseller romanesc din ultimii 20 de ani", spunea Marius Chivu, iar cele peste 140 000 de exemplare vandute in Romania o confirma pe deplin. Traducerea volumului in sapte limbi este clar inceputul transformarii sale intr-un bestseller international.