Incepind din aceasta saptamina, a intrat in librarii romanul Amintirile rechinului de Steven Hall, unul dintre cele mai spectaculoase debuturi din 2007. La mai putin de un an de la publicarea in Marea Britanie, cartea a fost tradusa in colectia Thriller la editura Polirom. Cartea a fost primita cu un entuziasm fara precedent atit de critici, cit si de cititori, fiind comparat cu Fight Club sau cu filmele lui David Lynch.

In numai citeva luni de la lansare, romanul a fost tradus in peste 35 de tari . Romanul lui Steven Hall nu a lasat-o indiferenta nici pe celebra Nicole Kidman, care, pasionata de scenariul imaginat de Steven Hall, i-a cerut autorului sa ia in considerare posibilitatea de a crea o varianta in care, in eventualitatea unei ecranizari, rolul principal sa-i poata reveni chiar ei.

Potrivit editurii, romanul Amintirile rechinului este povestea unui tinar – Eric Sanderson – care isi pierde memoria ca efect al unei amnezii disociative cauzate de reprimarea amintirilor dureroase si a sentimentelor de vino­vatie legate de moartea prietenei sale. Convins de ineficienta tratamen­tului medical, Eric incepe sa studieze mesajele si textele codificate trimise de eul sau anterior si sa creada cu tarie ca pierderile sale de memorie sint provocate de fapt de un rechin conceptual care traieste in fluxurile gindirii, hranindu‑se din amintirile oame­nilor. Vinat necontenit de acest rechin inteligent si nemilos al memoriei, Eric incearca sa puna cap la cap fragmentele dispersate ale personalitatii sale, descoperind o lume conceptuala populata de creaturi cosmaresti si euri monstruoase care traiesc in mai multe trupuri deodata.

Steven Hall s‑a nascut in 1975 in Anglia. Absolvent de Arte Fru­moase, a devenit unul din membrii fondatori ai Manchester’s Wet Nana si a produs mai multe piese de teatru si videoclipuri muzi­cale. A debutat ca scriitor in volumul colectiv New Writing 13 (Picador, 2005) cu o proza scurta intitulata „Povesti pentru o carte de telefon”. Amintirile rechinului (2007), primul sau roman, a fost primit cu un entuziasm fara precedent atit de critici, cit si de cititori, fiind comparat cu Fight Club sau cu filmele lui David Lynch. Pentru mai multe detalii despre Amintirile rechinului, accesati http://www.rawsharktexts.com/.

In colectia THRILLER se afla in pregatire:

• Sam Bourne, Ultimul testament

• Philip Kerr, Berlin Noir III. Recviem german

• James Ellroy, Dulcele sarut al Daliei