Taraful Haiducilor va sustine un concert extraordinar in deschiderea programului Shaman World Music Days’08-RoMania, sambata 29 martie. Formatia de lautarii din satul Clejani revine la Istambul dupa succesul inregistrat in concertul de anul trecut. Taraful Haiducilor va oferi de data aceasta un concert unic, in cadrul turneului de promovare al celui mai recent album, "Maskarade", concert in organizarea prestigioasei firme Shaman World Music Production, informeaza ICR Istambul.

Taraful Haiducilor a mai concertat in Turcia in 2002, la festivalul Istanbul Jazz.si in 2007 in cadrul proiectului Shaman World Music Days - de ziua dedicata Romaniei. La infiintare in 1989, taraful numara doar 12 membri, ulterior grupul s-a extins ajungand la 30 de membri. Muzica lautarilor din Clejani apare pe coloana sonora a mai multor filme. Despre muzica lor Johnny Depp spunea ca este "o muzica ce exprima cea mai intensa fericire...avind darul de a te face sa te simti in viata”, informeaza ICR Dimitrie Cantemir-Istanbul.

Taraful Haiducilor, cunoscut in strainatate sub numele de "Taraf de Haïdouks", faimos in intreaga lume si cu o experienta internationala ce se intinde pe doua decenii, este considerat una dintre cele mai faimoase orchestre de lautari si a primit numeroase elogii in presa internationala.