Miercuri, 24 mai, de la ora 19.00, Editura Humanitas vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Cealaltă jumătate a Europei: De la Primul Război Mondial până în zilele noastre de Francesco Guida, profesor emerit specializat în istoria Europei central-răsăritene.

Francesco GuidaFoto: Humanitas

La eveniment vor participa, alături de autor, istoricii Daniel Cain și Sabina Fati, și traducătoarea volumului, Aurora Firța-Marin.

„Acum, războiul în Europa de Est pune la încercare rezistența aderării la Uniunea Europeană a statelor care au îndurat regimul comunist și influența sovietică vreme de aproape 45 de ani și pune în discuție înseși validitatea și vitalitatea proiectului de unificare europeană. Dacă mi-e îngăduit, autorul acestei cărți își dorește ca toate statele și popoarele Europei să depășească cu bine această încercare, pentru ca unificarea continentului să fie deopotrivă politică, economică și culturală.

Mă bucur că lucrarea va apărea în ediția sa românească și, mai cu seamă, sunt curios să văd ce reacții va trezi unui public diferit de cel italian pentru care a fost gândită. Mai ales unui public precum cel român, aflat în interiorul acelei părți a continentului european pe care am cercetat-o din perspectivă istorică." — FRANCESCO GUIDA