Un tablou realizat de celebrul pictor austriac Gustav Klimt a fost vândut cu peste 50 de milioane de dolari la licitația anuală de primăvară de la New York, conform DPA.

Leopold Museum, VienaFoto: Ivan Savini | Dreamstime.com

Pictura, intitulată „Insel im Attersee” („Insulă pe lacul Attersee”), a fost achiziţionată de un colecţionar din Japonia cu suma de 53,2 milioane de dolari, a anunţat miercuri casa de licitaţii Sotheby's. Este pentru prima dată când tabloul face parte dintr-o licitaţie.

Tabloul înfăţişează o întindere de apă strălucitoare şi turcoaz, în culori vibrante caracteristice picturii lui Klimt, care a fost un reprezentant important al mişcării Art Nouveau.

Pictura a fost adjudecată după o confruntare aprinsă a ofertelor, care a durat şapte minute, a precizat casa de licitaţii Sotheby's.

Tabloul „L'Empire des lumieres”, realizat de pictorul suprarealist belgian René Magritte (1898-1967), a fost vândut în cadrul aceleiaşi licitaţii pentru importanta sumă de 42,3 milioane de dolari.

În total, licitaţia de marţi seară a casei Sotheby's a strâns aproximativ 427 de milioane de dolari. (Sursa: Agerpres / Foto: Ivan Savini | Dreamstime.com)