Filmul documentar Razboi pe calea undelor, in regia lui Alexandru Solomon, va avea premiera britanica la prestigiosul Barbican Centre, in cadrul Festivalului International de Film Documentar din Londra, in data de 2 aprilie 2008.

Organizat de Asociatiile Pocket Visions, London Book Review si Reprezentanta Parlamentului European in Marea Britanie, festivalul este sprijinit de Institutul Cultural Roman din Londra, care i-a invitat la Barbican pe regizorul Alexandru Solomon, jurnalistul Nestor Rates (fost director al sectiei romane de la Europa libera) si criticul de film Adina Bradeanu.

Razboi pe calea undelor este o poveste unica despre Radio Europa libera, care a schimbat viata catorva generatii.

Razboi pe calea undelor analizeaza impactul pe care Europa libera l-a avut asupra populatiei Romaniei in timpul Razboiului Rece si, totodata, aduce impreuna personaje care nu s-au intalnit niciodata: ascultatorii, angajatii Europei Libere, regimul comunist si ucigasii din solda lui. Filmul propune imagini acolo unde pana acum nu erau decat voci.

Potrivit ICR Londra, regizorul Alexandru Solomon, jurnalistul Nestor Rates si criticul de film Adina Bradeanu vor sustine o sesiune de discutii cu publicul, moderata de Martyn Bond de la Reprezentanta Parlamentului European in Marea Britanie.

Alexandru Solomon este cel mai cunoscut documentarist roman, castigator a numeroase premii: Premiul Festivalului de film istoric de la Pessac, Franta; Marele Premiu la Mediawave, Ungaria; Premiul pentru valori sociale la Documenta, Madrid si Premiul pentru cel mai bun regizor la Hungarian-Romanian Doc Festival.

Filmele Marele jaf comunist si Viata de caine de Alexandru Solomon au fost prezentate in 2007 la Voyages Festival la Cine lumiere si in februarie 2008 la Eat Our Shorts Festival la British Film Institute.