Statutul galeriilor si galeristilor pe piata de arta romaneasca este subiectul discutiilor de la Institutul Cultural Roman de pe 25 martie, ora 18.00. Dezbaterea Galere, galerii, piraterii : De ce apar si de ce dispar galeriile de arta? are loc in cadrul intalnirilor "Arte Martiale", informeaza Institutul.

Potrivit ICR, in cadrul discutiilor vor fi abordate teme ca:

- Statutul galeriilor si galeristilor pe piata de arta autohtona;

- Tensiuni si prietenii, prietenii tensionate intre galeristi, artisti, colectionari si public. Vizibilitatea si mai ales invizibilitatea ofertei de arta contemporana in galeriile din Romania.

- Galerii care apar, dar mai ales galerii care dispar: iesirea din peisaj, recent, a mai multor galerii bucurestene si din provincie.

In calitate de moderator, criticul Erwin Kessler ii va avea ca invitati pe Dan Popescu (Galeria H’Art, Bucuresti), Aurora Kiraly (ex-galerist Galeria Noua, Bucuresti), Matei Caltia (Galeria Posibila, Bucuresti), Diana Dochia (Galeria Anaid Art, Bucuresti), Attila Tordai (ex-galerist, Galeria Protokoll, Cluj-Napoca), Theodor Graur (ex-galerist, Galeria HT003, Bucuresti).

Discutiile vor incerca sa gaseasca raspuns la intrebari precum: Este galeria o galera? Cine trage la rame si cine carmeste? Galeristul sau artistul? Si incotro merge galera? Spre ce public si pe ce bani? Galeriile de arta fac comert sau fac vitrina?

Accesul publicului este liber, informeaza ICR