Aventurile lui Arik
Foto: Corint Junior

Aventurile lui Arik este prima carte pentru copii scrisa de Ioana Nicolaie. Scriitoare si poeta din noua generatie, autoarea va lansa cartea impreuna cu invitatul special Mihaela Radulescu, vineri, 21 martie, la ora 18.00, la Diverta Plaza Romania.

Evenimentul de lansare a cartii Aventurile lui Arik, publicata de editura Corint Junior, va fi unul deosebit, dedicat in primul rand copiilor.

Amfitrionii, Carmen Palcu si Cezar Popescu, actori ai Teatrului Ion Creanga, vor pregati copiilor diverse surprize:

· Face-painting

· Concursuri cu premii

· Multe baloane, abtibilduri si dulciuri pentru fiecare

Ioana Nicolaie este autoare a numeroase articole in presa de specialitate si nominalizata pentru creatiile sale la cele mai importante premii literare autohtone, se afla la prima sa carte pentru copii.

Intr-o editie de lux si cu o grafica de exceptie, Aventurile lui Arik face deliciul oricarui mic cititor. Muzicalitatea versurilor, actiunea alerta a pasajelor de proza, ilustratiile extraordinare, precum si puzzle-ul atasat o recomanda ca o carte unicat, sustine editura.

Arik are ceva din increderea fiecarui micut care descopera fascinat lumea. El pleaca sa-si salveze fratii de Viespile de Fum si este prins intr-un vartej de intamplari uimitoare. Ii cunoaste pe Nasuri Carne si pe Zum, isi descopera curajul, prietenia si dragostea. Dar oare trece cu bine prin toate aventurile? Si primeste, la sfarsit, o neasteptata rasplata?

Mesajul autoarei:

Dragi copii,

Ioana Nicolae
Foto: Corint Junior

Mintea noastra seamana cu un cufar, in care e ascunsa o ciudata comoara. Sunt inauntru bucuriile noastre, dorintele, iubirea si prietenia, faptele bune, visele etc. Toate acestea stralucesc. Dar nu stim de la inceput care din ele straluceste mai tare. Trebuie sa avem rabdare si sa vedem cat mai bine ce-i in cufarul nostru. In al meu au fost felurite intamplari, povesti, foarte multe carti citite, note bune, serbari si, dupa ce-am crescut, cateva carti scrise. Ele se numesc Poza retusata, Nordul, Credinta, Cerul din burta, Cenotaf si se gasesc in bibliotecile celor mari. Patru sunt de poezie – de aceea imi par foarte pretioase – , iar una este un fel de roman.

Acum cinci ani mi s-a facut un dar minunat: un copil, ca fiecare din voi. El m-a ajutat sa vad mai limpede comoara din cufarul meu. Am gasit in ea, dupa multa cautare, povestea pe care ati auzit-o. M-am imprietenit cu Arik si cu toti cei care insufletesc mica lui lume. M-am amuzat cu ei, am avut emotii, cand le-a fost greu, am fost bucuroasa, cand am ajuns la final. Daca aceasta carte va va placea si-mi veti scrie pe adresa arik@edituracorint.ro ma voi stradui sa-i gasesc o continuare.

Ioana Nicolaie, cu drag