Un set unic de ilustrații ale "Fabulelor lui La Fontaine", realizate de pictorul și desenatorul francez din secolul al XVIII-lea Jean-Baptiste Oudry, a fost vândut miercuri la licitația organizată de Christie's la New York pentru 2,7 milioane de dolari, potrivit AFP.

Vulpe dormindFoto: © Steven Melanson | Dreamstime.com

Această piesă valoroasă pentru bibliofili este un album gros de 138 de desene detaliate de peisaje, încadrate în contur albastru, fiecare ilustrând una dintre celebrele povești ale fabulistului și poetului francez Jean de La Fontaine, cum ar fi "Broasca care vrea să fie la fel de mare ca boul", "Cicada și furnica" sau "Corbul și vulpea".

Jean-Baptiste Oudry (1686-1755), pictor la curtea franceză sub Ludovic al XV-lea, le-a realizat la începutul anilor 1730 cu pensula și cerneală neagră.

Acesta este "singurul volum intact al ilustrațiilor lui Oudry pentru La Fontaine", a declarat pentru AFP Stijn Alsteen, responsabilul internațional pentru desene vechi al casei Christie's, adăugând că un al doilea volum a existat, dar a fost "dezmembrat" și împrăștiat în colecții și muzee.

Jean-Baptiste Oudry este considerat unul dintre cei mai buni ilustratori ai fabulelor lui La Fontaine, alături de Gustave Doré și Grandville, iar desenele sale pot fi văzute în luxoasele ediții Diane de Selliers din Franța.