Volumul Jurnalul pe motocicleta de Ernesto Che Guevara va fi lansat miercuri, 19 martie, incepind cu ora 18.30. Evenimentul are loc in cadrul programului Poeticile cotidianului, desfasurat saptaminal in Club A si moderat de poetul Razvan Tupa. Despre Jurnal pe motocicleta, una dintre cele mai noi aparitii in colectia „Biblioteca Polirom”, vor vorbi: Ana Chiritoiu si Gruia Dragomir, traducatorii cartii, criticul literar Alexandru Matei si jurnalistul Constantin Vica, informeaza editura.

Romanul Jurnalul pe motocicleta al lui Ernesto Che Guevara, sta la baza filmului cu acelasi nume, in regia lui Walter Salles, cistigator, in 2005, al unui un Oscar pentru coloana sonora, dar si al prestigiosul premiu BAFTA pentru cel mai bun film intr-o limba straina.

Jurnalul contine insemnarile lui Ernesto Che Guevara din timpul calatoriei sale initiatice de-a lungul si de-a latul Americii de Sud. „Jurnal pe motocicleta este povestea unei descoperiri a lumii si, totodata, a unei descoperiri a sinelui. Este povestea alegerilor de ordin personal si politic pe care fiecare dintre noi sintem nevoiti sa le facem intr-un moment sau altul al vietii noastre. Este o poveste despre prietenie si solidaritate. Si, mai presus de orice, este o poveste despre aflarea lucrurilor in care sa crezi – si pentru care sa te lupti.”, spunea Walter Salles, regizorul filmului The Motorcycle Diaries.

„Aceasta carte ne arata omul din spatele unuia dintre cele mai populare mituri culturale si politice ale anilor ’60. Si, in plus, este o excelenta relatare a unei calatorii fascinante prin America de Sud.”, scrie The Scotsman.