Museum of Modern Art din New York l-a angajat pe Dan Perjovschi sa creeze o pagina de promovare a muzeului in cotidianul The New York Times, informeaza Institutul Cultural Roman din metropola americana.

Editia din 12 martie 2008 a cotidianului american contine, in sectiunea speciala Museums, o pagina cu desene de Dan Perjovschi. Ales de MoMA sa reprezinte imaginea muzeului in acest numar din The New York Times , Perjovschi incepe cu un comentariu ironic la adresa artei contemporane si a felului cum este prezentata astazi de catre marile muzee (inclusiv de catre MoMA) – o lista in care putem citit: „Cubism, Impressionism, Abstract Expressionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop”.

Anul trecut, MoMa a gazduit prima expozitie individuala a lui Dan Perjovschi in Statele Unite, intitulata What Happened to US? . Perjovschi a desenat timp de cateva zile, de fata cu vizitatorii muzeului, unul dintre peretii Atriumului Donald B. & Catherine C. Marron, facand comentarii grafice legate de contextul social si politic actual in relatie cu arta.

Incalzirea globala, violenta in scoli, libertatea de exprimare sau rolul Statelor Unite in lume - au fost teme ale expozitiei pe care Perjovschi a avut-o la Muzeul de Arta Moderna din Manhattan. Intr-o declaratie facuta in aprilie 2007 pentru HotNews.ro, Dan Perjovschi afirma: "Toate lucrarile mele sunt inspirate din realitate pentru ca eu vin de pe o linie de comentariu grafic care este angajat. Nu-i un comentariu grafic de la distanta si nu-i un comentariu care analizeaza partea frumoasa a lumii sau ceea ce considera majoritatea ca e frumos. E un comentariu implicat, angajat. Eu ma simt un cetatean, nu sunt cineva din afara. Eu sunt un om din cetate si-mi pasa de problemele ei: cetatea New York, cetatea Sibiu, cetatea Bucuresti... Felul in care eu raspund cetatii e prin desen".