Kanye West a declarat că a pierdut două miliarde de dolari într-o singură zi, după ce companii precum Adidas sau Gap au rupt contractele cu el, după seria de replici antisemite ale artistului american.

Kanye WestFoto: RICHARD ELLIS / UPI / Profimedia

„Am pierdut două miliarde de dolari într-o singură zi şi sunt încă în viaţă”, a scris el pe Instagram. „Încă vă iubesc, Dumnezeu încă vă iubeşte, nu banii mă definesc, ci oamenii”, a adăugat rapperul, într-o postare care a primit „like” de la aproape 1,5 milioane de oameni.

Rapperul american a făcut remarci antisemite la începutul lunii octombrie. Pe Instagram, Kanye West a postat capturi de ecran ale unei conversaţii cu rapperul Diddy, care a criticat tricoul „White Lives Matter”, purtat de artist în timpul Săptămânii Modei de la Paris.

Kanye West scrisese în legenda care a fost ştearsă: „Te voi folosi ca exemplu pentru a arăta poporului evreu care ţi-a spus să mă suni că nimeni nu mă poate ameninţa sau influenţa".

Rapperul a spus ulterior pe Twitter că va ataca evreii. O postare care de atunci a fost ştearsă de pe reţeaua de socializare pentru încălcarea regulilor platformei. Conturile de Twitter şi Instagram ale artistului au fost şi ele restricţionate.

De atunci, multe branduri care au colaborat cu Kanye West (Gap, Adidas, Balenciaga) au anunţat că vor să pună capăt parteneriatelor cu rapperul.