Cea de-a X-a editie a festivalului Serile Teatrului Studentesc se desfasoara in perioada 24 – 26 martie, in sala de spectacole a Teatrului Ion Creanga din Bucuresti. Potrivit site-ului evenimentului, festivalul consta in doua seri de concurs si o a treia in care va avea loc festivitatea de premiere, precum si un spectacol de teatru sustinut de actori profesionisti. Festivalul se adreseaza actorilor amatori oferind studentilor pasionati de arta teatrala posibilitatea de a-si etala aptitudinile in fata unui juriu format din personalitati marcante ale teatrului romanesc.

Tema editiei din acest an este 'puterea'. In fiecare seara vor intra in concurs trei trupe de teatru amator, ce vor avea la dispozitie maximum 40 de minute pentru a-si demonstra talentul si expresivitatea in fata unui juriu compus din actori si regizori consacrati ai teatrului romanesc.

Presedintele juriului editiei 2008 a festivalului este Mihai Lungeanu, regizor la Teatrul Radiofonic. Membrii juriului sunt Alice Barb, regizor la Teatrul National, Cristina Briciu,

asist. univ. UNATC, Marius Stanescu si Valeria Sitaru, UNATC.

Programul festivalului:

Luni, 24 martie, ora 18.00

1) GMG Esperom - “Comedia Zorilor”, de Mircea Stefanescu

2) Calandrinon - “Ce formidabila harababura”, de Eugen Ionescu

3) Arlechino - “Crize”, de Mihai Ignat

Marti, 25 martie, ora 18.00

1) Moft - “Tara lui Guffi”, de Matei Visniec

2) Unnamed - “Elefanti roz, elefanti galbeni si oameni”, de Lucian Dan Teodorovici

3) Ludic- “Vanatoarea de sobolani”, de Peter Turrini

Miercuri, 26 martie, ora 18:00

1) Premierea

2) InDArt - “Cercei cu diamante” de Sorin Teodoriu

Ultima seara este rezervata premierii. Se vor acorda premii pentru cel mai bun si cea mai buna actrita in rol principal, respesctiv in rol secundar, precum si pentru cea mai buna regie si cel mai bun spectacol.

Intrarea in toate cele trei seri ale festivalului este gratuita.