Conform cotidianului Corriere della Serra, dirijorul concediat de templul operei italiene și toate instituțiile muzicale occidentale scoate la vânzare numeroase imobile de lux din metropola italiană.

Vladimir Putin și Valeri GherghievFoto: kremlin.ru

Dar artistul mai deține proprietăți situate în locuri care mai de care mai atrăgătoare din peninsula italiană. Printre acestea se numără o vilă cu turn aragonez și ruine romane pe faimoasa coastă amalfitană, Palazzo Barbarigo de pe San Vio din Veneția, Caffé Quadri și câteva magazine din Piazza San Marco.

Un sfert din patrimoniu a fost moștenit de la binefăcătoarea japoneză Yoko Nagae Ceschina, decedată în 2013, văduva magnatului din industria farmaceutică Renzo Ceschina.

Numai la Milano, „micul oligarh” (cum îl numește ziarul italian) posedă 20 de imobile, inclusiv „palazzi” pe bulevarde luxoase și vile cu terenuri de mii de metri pătrați.

În 2020, în timpul unei serii de concerte în Italia, artistul declara într-un interviu: „Fără un lider puternic, Rusia ar fi pierdută.”

Conform presei italiene, Gherghiev investește masiv, inclusiv într-un palat „stil Putin” în Oseția de Nord, provincia natală din Caucazul de nord.

Surse: Corriere della Serra, Opera Wire