Fotograful elveţian René Robert a murit de hipotermie pe 19 ianuarie, la vârsta de 84 de ani, după ce a căzut pe o stradă din centrul Parisului şi nu a fost ajutat de niciun trecător, conform relatărilor cercului de prieteni ai artistului, publicate de media locale, informează EFE, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Institutul Cervantes din Paris, cu care Robert a colaborat de mai multe ori, a declarat joi că a primit vestea decesului său "cu imensă durere şi tristeţe".

Fotograful a lăsat în urmă "o lucrare testimonială de neînlocuit despre arta flamandă a secolului al XX-lea. Mişcat de dragostea sa şi de cunoaşterea profundă a tradiţiei hispanice, el a fost un colaborator fidel al acestui centru", au precizat surse din Institutul Cervantes, colaborator al Festivalului de Film Spaniol de la Nantes unde a fost prezentată în 2019 expoziţia "La cámara a ritmo de flamenco".

Jurnalistul şi prietenul fotografului, Michel Mompontet, a declarat pentru canalul francez BFM TV că René Robert a fost "ucis de indiferenţă" după ce a zăcut nouă ore pe jos deoarece nu se putea ridica, până când o persoană fără adăpost a apelat serviciile de urgenţă.

Fotograful a fost transportat la spital, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa, potrivit ziarelor locale.

Pe parcursul vieţii sale, fotograful şi-a expus lucrările în numeroase expoziţii organizate în oraşe precum Paris, Roma sau Luxemburg.