Regizorul Thomas Ciulei participa cu productia Podul de flori la Festivalul International de filme documentare Cinéma du réel, organizat de Centrul Pompidou din Paris, in perioada 7-18 martie. Filmul lui Ciulei va beneficia de doua proiectii, joi 13 martie si sambata 15 martie. In competitia internationala a festivalului participa 28 filme din 21 de tari.

Podul de flori este ilustrarea unui fenomen social de amploare : migratia economica masiva, care afecteaza profund structura familiei in anumite zone ale Romaniei. Intr-un sat din Moldova, Costica isi creste singur cei trei copii a caror mama este plecata la munca in Italia. Telefoanele si pachetele trimise familiei nu reusesc sa suplineasca dureroasa absenta.

Prezenta cineastului roman in prestigioasa competitie internationala, sustinuta de Institutul Cultural Roman din Paris, se inscrie in continuitatea unei cariere deja incununate de premii, la München, Paris, Amsterdam sau Florenta.

Infiintat in 1978, festivalul international de film documentar Cinéma du Réel reprezinta o intalnire internationala de referinta, unde publicul si profesionistii descopera filme ale unor autori consacrati sau filme ale tinerelor talente.