Starul din Face/Off a făcut comentariul din titlu în timpul celui mai recent episod din podcastul Variety Awards Circuit, admițând că s-ar putea să sune cam ”pretențios”, scrie nme.com . „Chiar nu-mi place cuvântul actor, pentru că pentru mine a fi actor poate însemna că ești un mincinos grozav sau un super- mincinos”, a spus Cage. „Așa că, cu riscul de a suna pretențios, îmi place cuvântul ”thespian” pentru că thespian înseamnă că reușești să intri în inima cuiva.”

Nicholas CageFoto: InterComFilm Distribution

N.Red: Thespienii erau locuitorii vechii cetăți elene Thespiae, de unde provine primul actor numit Thespis. Atât Thespis, cât și Thespiae sunt derivate din substantivul θέσπις (théspis, „inspirație divină”).Între timp, a fi thespian înseamnă în limbajul comun a fi actor.

Cage a continuat: „Sau intri în imaginația ta, sau în amintirile tale sau în visele tale și aduci ceva înapoi pentru a comunica cu publicul. Îndrăznesc să o spun, este mai degrabă un șamanism. Îmi place să văd așa lucrurile, cu riscul să sune complet absurd și ridicol. Îmi place ideea că este ceva mai organic și mai puțin artificial.”, a maiprecizat Cage.

În timpul conversației, Cage, care a câștigat un Oscar pentru rolul din Leaving Las Vegas din 1996, a discutat despre părerea adesea împărtășită că și-ar fi depășit perioada de apogeu a carierei. „Când aud asta, reacția mea este să-i întreb unde anume este vârful unei cariere. Dacă aflu asta, voi putea spune dacă am trecut sau nu de aces vârf”, a spus el.

Următorul film al lui Cage va fi The Unbearable Weight Of Massive Talent de anul viitor, în care el interpretează o versiune a lui însuși.