“Coperta Anului 2021 în România” este un concurs lansat de către Dreamstime, una dintre cele mai mari comunități de imagini stock din lume, cu premii de 7.500 de euro pentru graficienii sau editurile care au publicat în ultimul an cele mai originale coperți de carte.

Coperta Anului 2021Foto: Dreamstime

Sunt acceptate atât coperțile care folosesc materiale stock, cât și cele cu conținut exclusiv original, iar Dreamstime oferă câștigătorilor atât premii financiare, cât și abonamente gratuite care permit licențierea imaginilor cu licență internațională pe viață și cu drept de folosire pentru viitoare coperți de carte în tiraj nelimitat, anunță compania într-un comunicat.

Dreamstime va acorda un premiu special în valoare de 3000 de euro și alte trei premii celor mai frumoase trei coperți, după cum urmează: Locul I - 2000 de euro, Locul II - 1500 de euro, Locul III - 1000 de euro.

Premiul special pentru cea mai bună creație va fi acordat de un juriu alcătuit din reprezentanții partenerilor, editorii Dreamstime, reprezentanți ai editurilor din România și specialiști din domeniu care vor vota coperta preferată, iar locurile I-III vor fi alese și de comunitatea de utilizatori Dreamstime prin vot online. Votarea se poate face prin crearea unui cont gratuit pe https://www.dreamstime.com/

Cine poate participa:

Participă editurile sau orice persoană care deține drepturile de comercializare a cărții și de publicare a coperții. Designerii și graficienii freelance care au realizat coperta pot participa în locul editurii dacă au acordul acesteia sau au publicat independent.

Înscriere:

Fiecare participant, din partea unei edituri sau individual, poate înscrie maximum trei coperți de cărți deja publicate. Pot fi cărți din orice domeniu, în limba română și nu numai, cu condiția să fie publicate, în primă ediție sau re-editate, în România, în perioada 1 ianuarie 2020 - 30 septembrie 2021. Participarea este gratuită.

Cum se jurizează:

Premiul cel mare, de 3000 de euro, va fi acordat pe baza voturilor juriului specializat.

Detalii despre juriu, aici.

Juriul va analiza compoziția, culorile, fonturile alese pentru autor, titlul și eventualele subtitluri, originalitatea graficii și armonia elementelor alese, legătura dintre grafică, fonturi și subiect, alte elemente (cotorul sau coperta 4 nu se vor lua în considerare, acceptăm doar coperta principală), nu în ultimul rând, caracterul comercial al cărții.

Pentru celelalte trei premii, I-III, votul e popular. Utilizatorii Dreamstime, care au cont pe site, vor vota si decide câștigătorii acestor premii.

Participanții se pot înscrie în platforma de pe site-ul Dreamstime, într-o secțiune special creată pentru acest concurs.

Etapele concursului:

• 15 septembrie - 30 octombrie - Start înscriere lucrări

• 15 octombrie - 22 octombrie - Coperțile înscrise vor fi analizate, comunitatea votează.

Juriul va alege câștigătorul premiului special

• 26 octombrie - Anunțarea câștigătorilor

Mai multe detalii despre concursul „Coperta Anului 2021”, aici.