Elton John a dezvăluit că solicitările sale de a se întâlni cu Boris Johnson cu privire la Brexit și vizele de turneu pentru muzicieni au fost ignorate până acum, scrie nme.com.

Elton JohnFoto: Flickr

În august, Departamentul de Cultură, Media și Sport al Guvernului Regatului Unit a anunțat că asigură turnee fără viză „pe termen scurt” în 19 țări europene. Această informație a fost criticată de o serie de personalități din industria muzicală, inclusiv de Elton John, care a numit-o „o reluare a unor informații pe care deja le știam”. Abordând subiectul dintr-un episod recent al emisiunii sale de radio, John a spus: „Este imposibil pentru tinerii artiști să plătească toate costurile legate de vize și de birocrația necesară pentru plecarea în Europa.”

„Așa că sunt pe calea de a porni un război pentru a încerca să rezolv acest lucru”, a spus el, adăugând: „Am solicitat o întâlnire cu Boris Johnson. Încă nu mi-a răspuns”.

John a fost critic cu privire la eșecul guvernului UK de a negocia călătoriile și permisele de muncă la nivel european pentru muzicienii care pleacă în turneu. În iulie, el și soțul David Furnish au participat la o întâlnire virtuală cu negociatorul șef al UE pentru Brexit, Michael Barnier, pentru a discuta despre libera circulație și aranjamentele legate de vizele pentru artiști.

„David și cu mine vom continua să luptăm pentru toți artiștii, în special pentru cei de la începutul carierei lor, care pierd din cauza dezastruosului acord comercial al guvernului britanic cu Europa”, a transmis John.