Joi, 16 septembrie, ora 19.30, sunteți invitați pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr 45)* la o întâlnire cu Radu Oltean și invitații săi despre Geții lui Burebista și lumea lor, o carte-unicat, un spectacol vizual și narativ, un adevărat documentar de reconstituire istorică.

Radu Oltean - Getii lui Burebista si lumea lorFoto: Humanitas

Vor participa, alături de Radu Oltean, Florian Matei-Popescu, arheolog la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan“, Maria-Magdalena Ștefan și Dan Ștefan, arheologi la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni și Radu Gârmacea, redactor-șef al Editurii Humanitas. Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrarea video va fi fi ulterior disponibilă pe canalul YouTube Humanitas, iar cea audio pe SoundCloud, Spotify, Deezer, Apple și Google.

Cele șase veacuri de istorie înfățișate în această carte sunt, poate, epoca cea mai pasionantă și una dintre cele mai puțin cunoscute din trecutul strămoșilor noștri. Radu Oltean ne spune povestea lor așa cum nu a mai făcut-o nimeni, în cuvinte limpezi și cu sute de ilustrații detaliate și explicate pe larg: scene de luptă, de viață cotidiană sau de ritual, arme, podoabe, veșminte sau cetăți desenate și pictate cu măiestrie artistică și cu atenție la cele mai mici amănunte arheologice și istorice.