La nici 4 ani de la premiera, spectacolul NEW YORK [Fuckin´ City], de Peca Stefan, va putea fi vazut in locul in care isi desfasoara actiunea, adica in Tirgoviste. Vineri, 7 martie, de la orele 17.00 si respectiv 19.00, vor avea loc in Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra din Targoviste, doua reprezentatii consecutive ale spectacolului New York [Fuckin’ City] de Peca Stefan, productie a Teatrului Luni de la Green Hours din Bucuresti.

Peca Stefan s-a nascut in august 1982 la Targoviste, unde a copilarit si s-a scolit, ca de altfel si Laurentiu Banescu, unul dintre protagonistii spectacolului. Este pentru prima oara dupa consacrare cand Peca are prilejul confruntarii artistice cu publicul din orasul natal.

New York [Fuckin’ City] este povestea a trei tineri – Adi, Irina si Laur – doi liceeni si prietenul lor actor, intors de la New York in orasul natal in urma unei deceptii in dragoste; o impletire de povesti de viata intr-un oras de provincie, in lumea elevilor de liceu care gasesc evadarea prin teatru; o analiza a societatii romanesti a anilor 2000, a unui oras de provincie care poate fi oricare din Romania dar, in care, totusi, tinerii se hotarasc sa ramana dupa experientele avute in Bucuresti sau la New York.

Cei trei tineri care isi joaca propriul rol, gata sa schimbe o lume, sunt Laurentiu Banescu, Adrian Nicolae si Irina Ionita. Spectacolul este regizat de Peca, asistat de actorul Daniel Popa.

NEW YORK [Fuckin´ City] a avut premiera la Teatrul LUNI de la Green Hours - Bucuresti, in nov. 2004, si a fost jucata in zeci si zeci de reprezentatii, la sediu si in festivaluri sau alte deplasari artistice din tara (FestCo, FIT Sibiu, Festivalul Underground Arad, Festivalul de Comedie de la Galati, clubul Diesel – Cluj, in 2005, Festivalul IDEO-IDEIS – Alexandria, club El Comandante – Constanta, in 2006, Zilele Craiovei, in 2007) si in strainatate (Festivalul Rainbow – Sankt Petersburg, Bienala Teatrului Eugen Ionescu – Chisinau, in 2006, Festivalul CULTURESCAPES – Basel, in 2007).