Unul dintre cei mai vizionari oameni de cultură din România, Voicu Rădescu, a încetat din viață la 65 de ani, anunță Urban.ro.

Voicu RadescuFoto: Agerpres

Este cel care în 1994 a creat Green Hours 22 jazz-café, cel mai vechi club de jazz din țară, Green Records – unicul label muzical aparținând de un club in România și Teatrul Luni de la Green Hours, primul teatru independent. Voicu a fost nepotul generalului Nicolae Rădescu, cel a care condus România ca prim ministru între 7 decembrie 1944 și 1 martie 1945, iar părinții săi au fost comuniști ilegaliști.

A locuit mulți ani în casa în care s-a născut pe Dacia 72 și a făcut școala în cartier, mai întâi școala 24, lângă actualul Teatru Metropolis și apoi Liceul Dimitrie Cantemir. Deși a cumpărat casa, ea a fost retrocedată într-o încrengătură ilegală și a ajuns în proprietatea lui Marian Vanghelie, așa că Voicu a locuit în ultimii ani la bloc, într-un apartament cu două camere.

În anii comunismului, Voicu Rădescu a fost escavatorist și a jucat polo de performanță. Imediat după căderea regimului comunist s–a implicat în viața culturală bucureșteană, influențând fundamental scenă teatrului post decembrist.

Citește continuarea pe Urban.ro.