​​Pentru a marca împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, Asociația Culturală VIA RUMANIA CULTURA (VRC), cu sprijinul Consulatului Onorific al Spaniei la Timișoara, organizează în acest an, o expoziție, fotografică urmată de un concurs, despre momente din viata românilor stabiliți în Spania.

Concurs și expoziție fotografică: 140 de momente din 140 de vieți în SpaniaFoto: Hotnews

Premiul întâi va fi de 250 €, premiul al doilea de 150 € și premiul al treilea de 100 €. Participanții vor ceda dreptul de folosință gratuită și nelimitată asupra fotografiilor trimise către Asociația Via Rumania Cultura.

Orice personă de naționalitate română și stabilită în Spania poate participa. Tematica este liberă, dar preferabil ar fi să se trimită imagini din viața de zi cu zi, cu un loc special sau agreat, un moment frumos sau inedit.

Pozele trebuie să includă cetățeni români. Expoziția este despre ei, despre oameni. Pozele pot fi trimise în perioada dintre 01 iulie și 31 august, pe adresa de mail: poze@viarumania.com.

Pozele vor fi printate pe un suport plastic de mărime adecvată, și expuse la Timișoara, în sala de expoziție din incinta Bastionului Terezia, în toamna anului 2021. Pozele pot fi făcute cu camera profesionistă sau cu camera de telefon mobil. Un juriu independent, compus din 3 profesionisti din lumea artei, a fotografiei sau a jurnalismului, vor alege fotografiile câștigătoare.

Cei interesați pot găsi normele concursului în pagina FACEBOOK a Via Rumania Cultura.