Televiziunea Publică s-a ales cu o amendă din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului, notează Paginademedia.ro. Postul public a fost sancţionat din cauza unor afirmaţii ale lui Ionuţ Cristache, în emisiunea România9, despre mai mulţi lideri PNL şi despre preşedintele Klaus Iohannis. În şedinţa din 22 iulie s-au analizat ediţiile emisiunii România9 din 20 şi 28 ianuarie 2021. TVR a primit o sancţiune de 10.000 de lei. Propunerea a venit din partea Oanei Dincă şi a fost votată „pentru” de şapte membri, iar doi au fost împotrivă.

Ionut Cristache, TVRFoto: TVR

Ce a spus Cristache în emisiunile în care au fost invitaţi Ion Cristoiu şi Mircea Dinescu:

Ediţia emisiunii din 20 ianuarie:

Ionuţ Cristache: (...) Vreau să vorbim şi despre o revoluţie care s-a înecat a doua oară, când să se întâmple revoluţia roz de la PNL, iar nu s-a întâmplat! (...)

Ionuţ Cristache: Toată lumea se întreabă de ce e revoluţia roz. Că cică e culoarea anului. Sau culoarea preferată...

Ionuţ Cristache: A doua oară. Haideţi să-l vedeţi pe domnul Rareş Bogdan ascuţindu-şi, eram să zic penseta, armele la ALEPH NEWS şi după aia cerându-i scuze public pentru ce a zis, dar la Digi. Adică penibilul cât casa. Materialul cu domnul Rareş!

Ionuţ Cristache: Lămuriţi-ne şi pe noi, ce a vrut băiatul ăsta de la viaţa noastră, că e deja ca în povestea cu Petrică şi lupul. E a doua revoluţie eşuată, când o să se întâmple, n-o să mai creadă nimeni.

Citește articolul integral pe Pagina de Media.