Filmul despre Radio Europa Libera, regizat de Alexandru Solomon, va fi difuzat timp de trei saptamani la rand de postul national de televiziune. Aceasta este o varianta mai bogata decat cea difuzata in cinematografe, de trei episoade a cate 52 de minute.

In prima parte a "razboiului", ce va fi difuzata joi, 6 martie, la ora 20 :45, se vorbeste despre perioada aflata sub semnul cutremurului de la 4 martie 1977, pana la atacul contra Monicai Lovinescu.

Fata de versiunea de cinema, in cea de TV apar inca doi fosti redactori ai sectiei romanesti a Radio Europa Libera, Mircea Carp si Gelu Ionescu, alaturi de Ralph Walter, vicepresedinte american al Radioului. De asemenea in acest episod, sunt descrise peripetiile lui Vasile Paraschiv in spitalele psihiatrice romanesti.

Dupa ce a fost difuzat timp de 11 saptamani in cinematografele romanesti, filmul continua sa circule in festivalurile internationale: dupa IDFA (Amsterdam), DOK (Leipzig), Alpe Adria (Trieste), Goeteborg IFF, urmeaza Londra si Nyon, Elvetia.