Gala extraordinară "Libera Musica", eveniment-pilot, va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, în faţa Operei Naţionale Bucureşti. Instituția spune că este singurul eveniment cultural în aer liber care se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în condiții cât mai relaxate, inițiat de Ministerul Culturii. Vor avea acces doar cei vaccinați anti-COVID și cei care au trecut prin boală, iar masca este obligatorie.

Opera Nationala BucurestiFoto: Radio Romania Cultural

Spectacolul va începe la ora 19.00 pe esplanda din fața Operei Naționale București, iar la pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare. Maestru de cor va fi Daniel Jinga, iar amfitrionul evenimentului va fi actorul Mircea Rusu, Director Artistic al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.

Biletele se găsesc doar online pe http://tickets.operanb.ro/.

Reguli de participare la spectacol:

  • Accesul se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentația.
  • Purtarea măștii este obligatorie.
  • Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate cu ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate și la 10 zile de la rapel, se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore înainte de spectacol. Copiii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol, dar cei peste 5 ani vor purta mască.
  • Participanții au obligația să își lase datele de contact (adresa de e-mail, număr de telefon) la achiziționarea biletului, deoarece vor fi monitorizați ulterior, așa cum s-a întâmplat și la primele evenimente pilot care au avut loc la interior.