Primul eveniment-pilot cu public în Sala Mare de spectacole a Operei Naţionale din Bucureşti va fi Gala Extraordinară "Libera Musica”. Spectacolul va avea loc vineri și vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID cu ambele doze.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat transmis marți de Opera Română, la spectacol vor avea acces doar persoanele vaccinate cu ambele doze (ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate şi la 10 zile de la rapel). Verificarea se va face la intrare de către angajaţii instituţiei, pe baza cărţii de identitate, prin intermediul platformei STS.

Instituția precizează că nu este obligatoriu ca spectatorii să poarte mască, dar "riscul de a transmite încărcătura virală rămâne prezent".

Gala Extraordinară "Libera Musica” va avea loc vineri, de la ora 19.00, iar accesul în sala de spectacole se va face cu o oră înainte de începerea spectacolului. Dirijor va fi Tiberiu Soare, maestru de cor este Daniel Jinga, iar amfitrionul evenimentului va fi actorul Mircea Rusu, director artistic al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Evenimentul va avea loc cu participarea Corului şi Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti.

Din programul serii fac parte: cavatina Largo al factotum din opera „Bărbierul din Sevilla” de Rossini, în interpretarea lui Iordache Basalic; cavatina Una voce poco fa din opera „Bărbierul din Sevilla” de Rossini, în interpretarea Mihaelei Işpan; aria O Carlo, ascolta din opera „Don Carlo” de Verdi, în interpretarea lui Adrian Mărcan; corul Veddi le fosche notturne spoglie din opera „Trubadurul” de Verdi; aria Io son l’umile ancella opera „Adriana Lecouvreur” de Cilèa, în interpretarea Crinei Zancu; aria E lucevan le stelle din opera „Tosca” de Puccini, în interpretarea lui Alin Stoica; Dansul cavalerilor din baletul „Romeo şi Julieta” de Prokofiev; Te Deum din opera „Tosca” de Puccini, în interpretarea lui Lucian Petrean; rondo-ul Le veau d’or din opera Faust” de Gounod, în interpretarea lui Marius Boloş; corul Va pensiero din opera „Nabucco” de Verdi; aria Tu, che le vanità din opera „Don Carlo” de Verdi, în interpretarea Madeleinei Pascu; Intermezzo din opera „Cavalleria Rusticana” de Mascagni; aria O don fatale din opera „Don Carlo” de Verdi, în interpretarea Oanei Andra; Puccini, aria Nessun dorma din opera „Turandot” de Puccini, în interpretarea lui Daniel Magdal; O fortuna din cantata profană „Carmina Burana” de Orff.

Biletele se găsesc pe opera.ro şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.