Un desen al lui Leonardo da Vinci care reprezintă un cap de urs este aşteptat să fie vândut pentru 12 milioane de lire sterline la o licitaţie ce va avea loc la începutul lunii iulie, informează News.ro citând ziarul britanic The Guardian.

Capul unui urs, de Leonardo da VinciFoto: christies.com

Intitulat „Capul unui urs”, desenul va fi vândut la Londra de Christie’s.

El va fi expus la New York şi Hong Kong înainte de a fi licitat, pe 8 iulie, şi este aşteptat să fie vândut pentru o sumă cuprinsă între 8 şi 12 milioane de lire sterline, potrivit casei de licitaţii.

Ben Hall, preşedinte la Christie’s New York, a descris desenul ca „una dintre cele mai importante lucrări ale Renaşterii aflată încă în colecţie privată”.

„Opera a fost deţinută de unii dintre cei mai renumiţi colecţionari în domeniul marilor maeştri de-a lungul multor secole, nu mai puţin important actualul proprietar, care o deţine din 2008. A fost admirată în întreaga lume, prezentată de muzee prestigioase, iar Christie’s este onorată să aducă acest Leonardo pe piaţă în acest sezon”, a spus el.

„Capul unui urs”, care măsoară 7 cm x 7 cm, a fost realizat prin tehnica silverpoint pe o hârtie bej-roz pal. Desenul a fost expus, între altele, la National Gallery din Londra, în 2011 şi 2012.