Actorul şi producătorul Noel Clarke a fost suspendat de Academia britanică de film (BAFTA) din cauza unor acuzaţii de hărţuire sexuală apărute la câteva săptămâni după ce forul i-a acordat trofeul pentru contribuţia extraordinară la cinematografia britanică, notează news.ro. Într-un comunicat, BAFTA a transmis că a luat decizia „în lumina acuzaţiilor de comportament neadecvat grav” apărute în The Guardian. Clarke, în vârstă de 45 de ani, a spus că neagă „vehement” orice comportament sexual neadecvat.

Premiile BAFTA 2021Foto: Scott Garfitt - for BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Într-un comunicat, el a transmis că încearcă să se apere de acuzaţiile „false”. „Într-o carieră de 20 de ani, am pus incluziunea şi diversitatea în prim-planul muncii mele şi niciodată nu a fost făcută vreo plângere la adresa mea. Dacă cineva care a lucrat cu mine s-a simţit vreodată inconfortabil sau jignit, îmi cer sincer scuze”.

The Guardian a publicat un articol în care susţine că a vorbit cu 20 de femei care au făcut acuzaţii, toate cunoscându-l pe Clarke din punct de vedere profesional.

BAFTA a spus că, „imediat şi până la noi dispoziţii”, i-a suspendat statutul de membru şi premiul acordat recent.

Clarke a scris şi jucat în trilogia „Kidulthood”, „Adulthood” şi „Brotherhood” şi a regizat două dintre aceste filme. El a fost remarcat de BAFTA în 2009, când i-a fost acordat trofeul „Rising Star”.

Compania de management şi producţie 42 M&P care îl reprezenta a renunţat luna aceasta la colaborarea cu el.