Regizorul Tudor Giurgiu a postat mai multe fotografii cu oameni din cinematografie în timp ce stau la coadă la Consiliul Național al Cinematografiei (CNC) având sacoșe de rafie care conțin dosarele pentru finanțare de filme: "Cam așa se lucrează la noi în cinematografie".

cu sacosa la depunerea proiectelor de finanțare la CNCFoto: Facebook Tudor Giurgiu

Imaginile postate pe Facebook de Tudor Giugiu arată oameni stând la coadă cu sacoșe de la Ikea, Mega sau Lidl în care au dosarele pe care vor să le depună la CNC.

În mesajul său, Tudor Giurgiu amintește că peste două săptămâni România, "superțara pungilor de rafie, e nominalizată la 2 premii Oscar".

Redăm mesajul regizorului:

  • "Azi, ora 9 dimineața. Stare de fapt a cinema-ului romanesc în pandemie. Mulțumim Ikea, Carrefour, Lidl, Kaufland, Megaimaj, Miele pentru deosebit de rezistentele sacoșe care conțin dosarele de concurs ale viitoarelor filme romanești. Ălea de o să le înjurați peste 5 ani că au luat Urși, Lei, Paralei, că Oscar sigur nu mai prindem.
  • Cam așa se lucrează la noi în cinematografie, pe model dosar cu șină, 5 ex per scenariu + 2 dosare cu date tehnice (multe care nu contează, nu le citește nimeni).
  • Instituția CNC nu are bani nici să treacă strada (de salarii cam pînă prin toamnă așa), d-apoi să viseze la digitalizare și un soft de management documente... Dacă era mai cald precis se punea și de un grătar în față, scăunelul de camping e oricum pregătit.
  • And btw, peste 2 săptămîni, eterna și fascinanta Romanie, superțara pungilor de rafie, e nominalizată la 2 premii Oscar. Propun oamenilor de bine să facem un comitet de acțiune pro-bono pentru eliminarea depunerilor de proiecte hard-copy. Going green, going at least somewhere... #totulvafibine".