Ministerul Culturii‌ a lansat o consultare publică despre legea cinematografiei, informează Mediafax. Propunerile și observațiile sunt așteptate până pe 5 aprilie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul Culturii pune în consultare publică proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 504/2002 a audiovizualului și a Ordonanței Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia.

România are obligația de a transpune, în legislația națională, Directiva 2018/1808 a Parlamentului European și a Consiliului din 14 noiembrie 2018 de modificare a Directivei 2010/13/UE privind coordonarea anumitor dispoziții stabilite prin acte cu putere de lege sau acte administrative în cadrul statelor membre cu privire la furnizarea de servicii mass-media audiovizuale, având în vedere evoluția realităților pieței.

Proiectul se află în consultare publică până în data de 5 aprilie inclusiv, iar cei interesați pot transmite propuneri și observații la adresa de e-mail legislativ@cultura.ro.

„Directiva 1808 / 2018 (Directiva serviciilor mass-media audiovizuale) este rezultatul unui proces complex de negociere, în care au fost implicate la nivel european ministerele culturii, centrele naționale de cinematografie ale statelor membre, autoritățile naționale de reglementare în domeniul audiovizualului, autoritățile pentru protecția consumatorilor etc”, transmite Ministerul Culturii.

Citește și: CNA poate restricţiona un serviciu media dacă incită la ură şi terorism. Taxă pe platforme de streaming (proiect)