O suma record, in valoare de 125 milioane de euro, s-a obtinut miercuri seara la Casa Sotheby's din Londra cu ocazia unei licitatii de tablouri contemporane. Este cea mai ridicata suma pentru o astfel de vanzare in Europa, a anuntat casa de vanzari. Recordul serii l-a constituit tabloul pictorului anglo-irlandez Francis Bacon (1909 - 1992) "Study Of Nude With Figure In A Mirror". Tabloul, evaluat la aproximativ 18 milioane de lire sterline, a fost vandut pentru suma de 19,9 milioane de lire sterline (peste 26 de milioane de euro) unui colectionar particular european, informeaza AFP.

Recordul de pret obtinut de o opera apartinand acestui maestru a fost stabilit in mai 2007 cand tabloul "Etude pour Innocent X - Study From Innocent X" (1962) a fost vandut pentru suma de 26,58 milioane de lire sterline (35,6 milioane de euro).

Seria "Three Self Portraits" (1986) de Andy Warhol, regele pop art-ului, a fost vanduta unui cumparator anonim pentru suma de 11,4 milioane de lire sterline. Seria a fost evaluata de experti la 10 milioane de lire sterline.

Lucrarea "Concetto Spaziale" de Lucio Fontana (pictor italian de origine argentiniana) a fost vanduta pentru suma de 10,3 milioane de lire sterline, dupa ce fusese evaluata la 4 milioane de lire sterline, scrie AFP.