Scriitorul Nicolae Dabija, în vârstă de 72 de ani, a murit în urma infectării cu virusul Covid-19, anunță presa de peste Prut.

HotNews.roFoto: Hotnews

Informația a fost confirmată pentru jurnal.md de Dorina Arsene, purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, unde poetul fusese internat în urmă cu câteva zile.

Nicolae Dabija s-a născut la15 iulie 1948, în satul Codreni, Cimișlia. A fost un scriitor, istoric literar, membru de onoare al Academiei Române din 2003 și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei (2012).

În calitate de redactor șef al săptămânalului „Literatura și Arta” editat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, a avut un rol important în lupta de renaștere națională din Republica Moldova de la sfârșitul anilor '80. În perioada de glorie, săptămânalul „Literatura și Arta” depășea tirajul de 260.000 de exemplare.

A fost distins cu numeroase premii, printre care „Opera Omnia” al USM. Este laureat al Ordinului Steaua României cu gradul de Comandor(2000) „pentru remarcabila sa operă poetică şi implicarea sa în redeşteptarea spiritualităţii româneşti”.