Iancu Țucărman (n.1922), supravieţuitor al Pogromului de la Iaşi, a decedat la vârsta de 98 de ani, fiind infectat cu noul coronavirus, a anunțat ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ar putea muri de foame, de sete, de boli și torturi pe care le-a trecut în perioada Holocaustului, dar în această seară a fost copleșit de coronavirus. Cu doar două luni în urmă am sărbătorit a 98-a aniversare împreună, am glumit, îmbrățișat și am discutat despre politică și țara israel pe care o iubea atât de mult. Yanko Zuckerman a fost un om fericit, plin de putere sufletească care a iubit viața. Iancu Zuckerman fusese sărbătorit în octombrie la împlinirea celor 98 de ani în prezența ambasadaorului Saranga. Acesta a comparat atunci efectele COVID-19 cu un Holocaust... care nu alege pe nimeni.”, a scris excelența sa, David Saranga, pe Facebook.

David Saranga va participa săptămâna viitoare la înmormântarea lui Iancu Ţucărman.

Ce declara Iancu Țucărman despre coronavirus la aniversarea celor 98 de ani

“Mi-aş dori din tot sufletul să fie prima şi ultima dată când suntem nevoiţi să purtăm mască. Vreau să sper că minţile lucide vor reuşi în cel mai scurt timp să găsească un remediu contra acestui duşman al întregii omeniri şi faptul că la ora actuală mapamondul este în concediu medical, acest lucru să se termine cât mai repede că ne costă foarte scump.”, dclara atunci Iancu Țucărman, potrivit ȘtirileProTV.

Pogromul de la Iași din 27-30 iunie 1941 a fost unul dintre cele mai violente pogromuri din istoria evreilor din România, inițiat de generalul Ion Antonescu, secondat de autoritățile publice locale, împotriva cetățenilor de etnie evreiască din orașul Iași. În conformitate cu datele prezentate de autoritățile române, în cele trei zile au fost uciși 13.266 de evrei.