Joi, 7 ianuarie 2021, Concertul de Anul Nou al Filarmonicii „George Enescu”, condus de dirijorul italian David Crescenzi, va fi transmis, de la ora 19.00, în regim live din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției. Programul concertului fără public este alcătuit din unele dintre cele mai populare lucrări, prin care se sărbătorește intrarea în noul an: Uvertura la Bărbierul din Sevilia de Gioacchino Rossini, Valsul florilor din Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, Dansurile ungare nr. 3, 5, 6 de Johannes Brahms și Vals imperial, Polca Auf der Jagd, Polca Tritsch-Tratsch, Polca Pizzicatto, Polca Unter Donner und Blitz, Valsul Dunărea albastră, Marşul Radetzky de Johann Strauss-fiul.

Ateneul RomanFoto: Filarmonica George Enescu

„Anul 2021 va fi tot un an dificil, cel puţin în prima parte. Sperăm că ne vom întoarce cât de curând în sălile de spectacol. E necesar să avem răbdare și mai ales înţelepciunea de a respecta strict recomandările specialiştilor. Vreau să cred că deschiderea stagiunii din luna octombrie a anului curent se va putea face cu public în sala de concert. Surogatul online nu trebuie prelungit, existând riscul afectării calităţii actului artistic, dar şi al trăirilor rafinate pentru melomani”, a declarat Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu”.

CONCERT DE ANUL NOU - Concert simfonic fără public

7 ianuarie 2021, ora 19.00, Sala mare a Ateneului român

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor

DAVID CRESCENZI

Program

Gioacchino Rossini

Uvertura la Bărbierul din Sevilia

Piotr Ilici Ceaikovski

Valsul florilor din Spărgătorul de nuci

Johannes Brahms

Dansurile ungare nr. 3, 5, 6

Johann Strauss-fiul

Vals imperial

Polca Auf der Jagd

Polca Tritsch-Tratsch

Polca Pizzicatto

Polca Unter Donner und Blitz

Valsul Dunărea albastră

Marşul Radetzky

Concertul live din 7 ianuarie 2021 va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Concertul este transmis, joi seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990 ).