Pentru prima oara pe scena Operei Nationale din Bucuresti va fi reprezentata opera Macbeth de Giuseppe Verdi. De Martisor, pe 1 si 2 martie, de la ora 18.30, opera va fi prezentata in varianta de concert, urmand ca montarea regizata de Petrica Ionescu sa fie reprezentata in 17 si 18 mai, in cadrul Festivalului International Shakespeare 2008. Potrivit ONB in rolul principal va evolua baritonul Sergey Murzaev, solist al Teatrului Mariinski din Sankt Petersburg.

Baritonul Sergey Murzaev va canta alaturi de Silvia Sorina Munteanu, Mariana Colpos, Horia Sandu, Mihnea Lamatic, Marius Manea, Teodor Ilincai, Valentin Racoveanu,

Liviu Indricau, Antonela Barnat, Crina Zancu, Stefan Schuller, Marius Bolos, Ionut Gavrila. Acompaniamentul este asigurat de orchestra teatrului, sub bagheta dirijorului Iurie Florea si de corul Operei pregatit de maestrul Stelian Olariu.

Reprezentatiile din martie constituie o avanpremiera a noii productii, care va avea premiera oficiala in cadrul Festivalului International Shakespeare. Editia 2008 a Festivalului se va desfasura la Craiova (1- 9 mai) si la Bucuresti (28 aprilie - 16 mai) sub deviza "Mari regizori, mari spectacole, mari teatre ale Europei si ale lumii".

Baritonul Sergey Murzaev s-a nascut in regiunea Kurgan (Rusia). A intrat la colegiul de muzica de la Celiabinsk in 1984 si a absolvit Conservatorul de stat din Moscova in anul 1992 – clasa profesorului Scusnitcenko. In perioada 1991 – 2007, a fost solist la Teatrul Balsoi, iar din 2007 s-a angajat ca solist la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg.

Sergey Murzaev este castigatorul mai multor competitii internationale, precum Mihail Ivanovici Glinka (1991), Mario del Monaco (Italia, 1992), Luciano Pavarotti (USA, 1992), Ranieri I Cestelli (Hamburg, 1997).

A avut aparitii in numeroase spectacole de succes din lumea intreaga. Repertoriul sau cuprinde: Oneghin (Evghenii Oneghin), Contele Tomski si Cneazul Eletki (Dama de pica), Robert si Ebn-Hakia (Iolanta) – roluri interpretate la Teatrul Scala din Milano (dirijor Yuri Temirkanov), Lionel (Fecioara din Orleans) – Piotr Ilici Ceaikovski; Sakloviti (Hovanscina), Rangoni si Scelkalov (Boris Godunov) – Modest Petrovici Musorgski; Lanciotto Malatesta (Francesca da Rimini) si Aleko din opera omonima de Serghei Vasilievici Rahmaninov; Cneazul Igor din opera cu acelasi nume a lui Alexandr Porfirievici Borodin – ultimele turnee ale Teatrului Mariinski in China si Japonia, in perioada decembrie 2007 – ianuarie 2008; Cneazul Bolkonsky (Razboi si Pace) de Serghei Sergheievici Prokofiev; Iago (Otello) – la Teatrul Scala din Milano si Opera Bastille din Paris, Amonasro (Aida), Renato (Bal mascat) – Teatrul Regio din Parma, Contele de Luna (Trubadurul), Rigoletto din opera cu acelasi titlu, Miller (Luisa Miller), Guido di Monforte (Vecerniile siciliene), rolul titular din Macbeth – la Deutsche Oper Berlin, Don Carlo (Forta destinului) – la Teatrul Balsoi (alaturi de tenorul Sergej Larin), Germont (La Traviata) – de Giuseppe Verdi; Marcello (Boema), Scarpia (Tosca) de Puccini – cea din urma cu soprana Maria Guleghina si tenorul Vladimir Galuzin, dirijor Valery Gergiev.