Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriței Draga Olteanu Matei a fost depus la Cinematograful "Mon Amour" din Piatra Neamț și va rămâne acolo vineri și sâmbătă, iar cei care vor dori pot merge să îşi ia rămas bun. Actrița va fi înmormântată cu onoruri militare, duminică.

Draga Olteanu MateiFoto: Agerpres

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Draga Olteanu Matei a fost depus joi după-amiază la Cinema Dacia „Mon amour” din Piatra Neamț, iar în intervalul orar 17.00 - 20.30 sunt primite persoanele care vor să îşi ia rămas bun, scrie Mediafax. Vineri și sâmbătă, doritorii o pot saluta pentru ultima dată pe actriță între orele 9.00 - 12.00, 12.30 - 15.30 și 16.00 - 20.30.

Duminică între orele 9.30 - 10.00 va avea loc deplasarea cortegiului pe traseul Cinema Dacia - Platou Curtea Domnească. Între 10.00 - 12.00 se poate exprima omagiul din partea persoanelor care doresc să își ia rămas bun și vor fi depuneri de coroane și flori.

Serviciul religios se va desfășura între orele 12.00 - 14.30, iar la 14.30 se acordă onorul militar. Cortegiul funerar va porni apoi spre Cimitirul Eternitatea, cu oprire în fața Teatrului Tineretului. Înhumarea va avea loc la 15.30.

Organizatorul trebuie să se asigure că participanților li s-a măsurat temperatura, poartă masca și își dezinfectează mâinile. De asemenea, trebuie să asigure flux separat de intrare și ieșire, respectarea distanței de 3 metri între persoane, dar și oprirea pentru perioadă limitată de timp în fața sicriului sau limitarea la 20 a numărului de persoane aflate în același timp în încăpere.

Pe Platoul Curtea Domnească pot fi maximum 100 de persoane care trebuie să poarte mască și să stea la 3 metri una de cealaltă. Aceeași regulă este valabilă și la cimitir.

Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, unde fusese internată vineri pentru o hemoragie digestivă. Actrița avea 87 de ani.