Targul de carte Gaudeamus Radio România www.gaudeamus.ro este organizat în acest an într-un format integral online, care asigură continuitatea acestui proiect cultural cu o tradiţie de peste un sfert de secol.

Târgul de carte Gaudeamus Radio România, editie onlineFoto: Afis

Organizatorii evenimentului ii asigura pe toti pasionaţii de carte ca ediţia cu numărul 27 a Târgului Gaudeamus Radio România, care se va derula între 16 şi 22 noiembrie, într-o formulă aparte, va conţine însă toate „ingredientele” unui târg de carte clasic.

Peste 100 de companii, printre care se numără cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de carte românească şi străină, muzică şi jocuri educative, se vor regăsi pe noul website www.gaudeamus.ro în secţiunea Catalog, cu pagini de prezentare individuale dedicate acestei ediţii.

Standurile virtuale ale participanţilor, semnalate ca atare în paginile lor de prezentare, vor putea fi accesate prin butonul aferent şi cititorii vor putea achiziţiona titlurile preferate astfel:

- fie prin Elefant.ro, având astfel avantajul de a plasa toate cărţile în acelaşi coş şi de a face o singură comandă, de la toate standurile din cadrul Târgului de carte Gaudeamus găzduite aici;

- fie prin plasarea de comenzi pe website-urile companiilor participante care au optat pentru vânzarea prin intermediul propriilor magazine online, cu menţiunea că numeroşi participanţi vor oferi vizitatorilor beneficii suplimentare (discount-uri, transport gratuit), prin intermediul codurilor publicate pe paginile din catalogul Gaudeamus.

Toate cele circa 200 de evenimente organizate de către Radio România şi de participanţii la această ediţie vor fi disponibile, live sau înregistrate, în secţiunea dedicată programului de pe website-ul www.gaudeamus.ro . Evenimentele înregistrate vor fi disponibile pentru vizionare începând de la momentul la care figurează în programul târgului.

Proiecte speciale Radio România Gaudeamus:

Vreau o Şcoală Ideală. Într-unul dintre cele mai dificile momente din cariera lor şcolară, elevi din întreaga ţară au acum ocazia să spună lumii întregi cum şi-ar dori să fie şcoala în care să se simtă în siguranţă, motivaţi şi apreciaţi. Concursul Vreau o şcoală ideală aduce în atenţia publicului, prin mesajele elevilor şi ale dascălilor şi prin efortul jurnaliştilor de la posturile Radio România, care vor reuni aceste mărturii în scurte reportaje, condiţiile în care multe dintre şcolile din ţara noastră sunt nevoite să îşi îndeplinească menirea, în plină criză medicală şi socială.

Cele mai reuşite reportaje, prin conţinut şi ilustrare jurnalistică, vor fi premiate de Radio România, care va aloca pentru Marele Premiu o parte din sumele încasate ca taxă de participare şi de expozanţii la târg, care vor dona cărţi şi materiale educaţionale, pentru a alcătui o bibliotecă. Beneficiarii acestor premii vor fi şcolile înscrise în concurs pe această cale.

Concursul Naţional de Lectură Mircea Nedelciu, organizat de Radio România Cultural în colaborare cu posturile regionale Radio România, se derulează integral online, în perioada 5 - 20 noiembrie, pe baza lucrărilor trimise de către participanţii din întreaga ţară, jurizate de către realizatori de la posturile Radio România. Tema anului 2020 a fost Importanţa educaţiei în lumea de azi.

Festivitatea de premiere va avea locvineri, 20 noiembrie, începând cu ora 17:00 şi va fi urmată de dezbaterea Lectura pe suport digital şi învăţământul online; ambele evenimente vor fi transmise în direct pe website-ul www.gaudeamus.ro .

Votul Publicului se va derula integral online, pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus: pe baza propunerilor din partea participanţilor, urmăritorii paginii vor putea vota Cea mai râvnită carte a Târgului.