Cel mai reprezentativ cvartet românesc la nivel internațional, Cvartetul Arcadia, ansamblu în rezidență al Centrului Național de Artă “Tinerimea Română” din București, va susține doua concerte camerale in 7 si 8 octombrie. Miercuri 7 octombrie publicul va putea asculta Simfonia a VI-a “Pastorala”, una dintre cele mai frumoase simfonii ale lui Beethoven incepand cu ora 18, la Palatul Tinerimea Română, iar joi 8 octombrie la Sala Radio un nou concert sub semnul aniversării Beethoven - 250.

Cvartetul ARCADIA: Foto Virgil OprinaFoto: Tinerimea Romana

"Pastorala" cu Cvartetul Arcadia la Palatul Tinerimea Română

"Pastorala" este titlul sub care Centrul Național de Artă Tinerimea Română invită publicul miercuri, 7 octombrie 2020, de la ora 18, la Palatul Tinerimea Română la recitalul Cvartetului Arcadia, compus din Ana Török – vioară, Răsvan Dumitru – vioară, Traian Boală – violă şi Zsolt Török – violoncel, invitați fiind violoncelistul Ştefan Cazacu singurul violoncelist român calificat în semifinala Concursului Internațional George Enescu 2020-2021 și violistul Mihai Oşvat, pentru a prilejui publicului o întâlnire în premieră cu Simfonia a VI-a “Pastorala”, una dintre cele mai frumoase simfonii ale lui Beethoven.

Versiunea consacrată pentru sextet de coarde îi aparține organistului și compozitorului german Michael Gotthard Fisher, iar cei șase muzicieni excepționali promit o versiune camerală plină de energia, culoarea și poezia care au făcut cunoscute temele acestei simfonii în toată lumea.

Compunând formația camerală cu cea mai activă prezență internațională la acest moment, tinerii muzicieni ai cvartetului Arcadia revin prin acest concert în sprijinul sărbătoririi capodoperelor beethoveniene, la un standard artistic cât mai înalt, în încercarea de a compensa imposibilitatea publicului de a se reîntâlni în concerte live cu o orchestră simfonică.

"Pastorala" oferă, așadar, o nouă întâlnire cu arta interpretativă de înaltă clasă a cvartetului Arcadia și a valoroșilor săi invitați, pe o muzică nemaiauzită în acest fel încă pe scenele noastre, ce va captiva cu siguranță publicul.

“Moștenitorii României muzicale” - concert cameral susținut de Cvartetul Arcadia, la Sala Radio

Cel de-al doilea concert al Cvartetului Arcadia va avea loc la Sala Radio, joi, 8 octombrie, de la ora 19.00. Concertul face parte din seria “Moștenitorii României muzicale” organizată de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera și este pus semnul aniversării Beethoven - 250. Din program fac parte Cvartetul op. 131 de Ludwig van Beethoven și o primă audiție absolută semnată de Dan Dediu: Cvartetul nr. 7 “Für Ulisse”, inspirat de muzica lui Beethoven, o comandă lansată de organizatori special pentru acest concert.

Concertul se desfășoară cu public, biletele fiind disponibile în rețeaua www.iabilet.ro (https://www.iabilet.ro/bilete-sala-radio-concert-cameral-sustinut-de-cvartetul-arcadia-60213/) și la casa de bilete a Sălii Radio.

Concertul este transmis în direct de Radio România Muzical, joi, 8 octombrie, ora 19.00. Premiera înregistrării audio-video a concertului este programată în rețelele sociale pentru duminică, 11 octombrie, ora 18.00.