Editura Humanitas vă invită marți, 6 octombrie, ora 19.30, la lansarea Humanitas #live #online a volumului „Iscoditorii. Un an de cugetări, băutură, tristețe și lecturi“ de Anne Gisleson, San Francisco Chronicle Best Book of the Year 2018. La eveniment vor participa Irina Markovits, redactor-șef Psychologies, Ana Barton, scriitoare și Vlad Stroescu, psihiatru.

"Iscoditorii. Un an de cugetări, băutură, tristețe și lecturi“ de Anne GislesonFoto: Humanitas

„O carte foarte valoroasă, emoționantă și antrenantă.“ - The New York Times Book Review

„Anne Gisleson nu se ferește să abordeze cele mai dificile întrebări ale vieții, îmbinând perfect explorarea unor concepte și scrierea memorialistică. O carte captivantă și ingenioasă.“ - Booklist

Anne Gisleson și-a pierdut surorile gemene, și-a văzut casa distrusă de uragan și a fost martoră la sfârșitul tatălui ei, răpus de cancer. Alături de Brad, soțul ei, descoperă că și prietenii lor trec prin aceleași crize și încearcă să facă față acelorași traume: moartea celor dragi, căsnicii cu probleme, conflicte cu copiii, cariere nesigure.

Împreună alcătuiesc un „club de lectură dedicat crizelor existențiale“: prietenii citesc, iar în ultima joi din fiecare lună se întâlnesc la un pahar de vin și stau de vorbă despre cărțile vindecătoare. Vocile se întrepătrund, de la Ecleziast, Iov sau Iona până la Epicur, de la Shakespeare, Tolstoi sau Kafka până la Joyce, Cheever și poezia postmodernă. Lecturile și conversațiile cu prietenii pe marginea lor o ajută pe Anne să împărtășească, în anul de după moartea tatălui, povestea nespusă a familiei sale. Totul într-un New Orleans devastat de uragan, halucinant și fermecător, care-și caută și el forța de a merge mai departe. Sunt pagini impregnate de suferință, dar și de înțelepciune și, pe alocuri, autoironie, cu deplină sinceritate. Iar această călătorie interioară devine un amestec rar și paradoxal de delicatețe și brutalitate existențială, în care poți răzbate datorită cărților și prieteniei.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe #HumanitasYouTube: https://bit.ly/Humanitas-YouTube și #HumanitasSoundcloud: https://bit.ly/Humanitas-Soundcloud.