Kate Winslet, laureată a premiului Oscar pentru rolul principal din ”The Reader” (Cititorul) a declarat că regretă amarnic faptul că a lucrat cu doi regizori extrem de apreciați cândva de lumea cinematografică, dar controversați din cauza acuzațiilor privind abuzurile sexuale: Roman Polanski și Woody Allen.

Kate WinsletFoto: Hotnews

Winslet a jucat unul din rolurile principale în celebrul film ”Carnage”, regizat de Polanski în 2011, și în producția ”Wonder Man” a lui Woody Allen, din 2017.

Într-un interviu acordat publicației ”Vanity Fair”, Winslet și-a făcut un fel de mea culpa: ”Ce dracu era în capul meu (lucrând cu ei- n.red)?”.

Actrița care împlinește în octombrie 45 de ani a comentat că acum i se pare ”incredibil” faptul că cei doi regizori au fost atât de respectați în industria filmului și pentru o perioadă atât de lungă.

“Este al naibii de scandalos”, a completat ea.

Anterior, în 2018, actrița sugera că regretă colaborarea cu anumite persoane, fără însă a-i nominaliza pe cei doi. Acum, Winslet susține că trebuie să își asume responsabilitatea pentru faptul că a lucrat cu amândoi.

“Nu pot da timpul înapoi. Mă lupt cu aceste regrete, dar ce ne rămâne altceva de făcut decât să fim onești în legătură cu tot ce s-a întâmplat?”.

Allen a fost acuzat că și-a molestat fiica adoptivă în vârstă de doar 7 ani, Dylan Farrow, în casa soției sale de atunci, actrița Mia Farrow, în 1992. Allen a insistat în repetate rânduri că acuzațiile sunt false, el nefiind găsit vinovat prin verdict definitiv al instanței.

În schimb, Roman Polanski a fost condamnat pentru violarea unei fete de 13 ani, faptă comisă în 1977.

Ammonite, noul film va fi lansat la sfârșitul anului

Kate Winslet interpretează rolul principal în filmul ”Ammonite” despre viața paleontologului britanic Mary Anning ( 21 mai 1799– 9 martie 1847).

Ea a devenit celebră în toată lumea pentru importantele ei descoperiri efectuate în straturile fosile marine jurasice din orașul Lyme Regis, Dorset, Anglia, contribuind la schimbări importante în gândirea științifică referitoare la viața preistorică și istoria Pământului.

În film joacă și Saoirse Ronan.

Pelicula ar urma să fie lansată la sfârștiul anului, în Regatul Unit.