„Cartea pe roți“, prima librărie mobilă din lanțul Humanitas porneste la drum pe 8 septembrie. Prima oprire, comuna Scrioaștea, Teleorman, la Asociația „Cu cărțile pe uliță“, pentru a ajuta cu donații poate cel mai ambițios proiect educațional din România, născut din „nebunia” unui singur om: Relu Voicu.

Librăria Cartea pe roțiFoto: Humanitas

„Cartea pe roți“ este o autorulotă încăpătoare, care are pe rafturi o selecție de câteva mii de titluri de la cele mai importante edituri. Poate fi regăsită aici experiența care devine reflex și răsfăț într-o librărie cu care ne-am obișnuit. O așezare logică a cărților, care ne ajută să ne orientăm imediat spre zona de noutăți, spre romanele premiate recent, cărțile pentru copii și cele de science fiction, istorie, filozofie, spiritualitate sau știință.

"Cartea pe roți" poate fi, pentru o vreme, echivalentul unei librării care se deschide în fiecare localitate în care va ajunge și în care se va întoarce periodic.

Până în decembrie, „Cartea pe roți“ va ajunge și în alte câteva zeci de localități din toată țara, prilej cu care se va face și o donație în cărți către biblioteca locală sau școlară din localitatea-gazdă.