Serviciul de streaming Netflix pregăteşte o miniserie originală despre incendiul din 2019 care a distrus parţial catedrala Notre Dame din Paris, potrivit lefilmfrançais.com, scrie news.ro. Netflix va produce şase episoade a câte 60 de minute. Platforma colaborează pentru acestea cu Unitatea de Pompieri din Paris şi cu jurnalistul Romain Gubert, coautor al cărţii „La Nuit de Notre Dame”. În prezent, pe acelaşi subiect, mai sunt în pregătire un serial în limba engleză, adaptat după o anchetă a New York Times, ce ar putea fi difuzat începând cu 2021, şi filmul „Feu” regizat de Jean-Jacques Annaud, cunoscut între altele pentru „Şapte ani în Tibet”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serialul va fi produs de Philippe Rousselet şi Pathé.

Annaud a spus în luna aprilie: „Vreau să reconstitui o parte din Notre-Dame din noaptea incendiului şi ce a urmat, pentru a vedea din interior evenimentele care au fost în acelaşi timp incredibile, spectaculoase şi pline de emoţie şi suspans (...). Realitatea acelor momente este demnă de mii de filme de ficţiune".

Scenariul filmului este scris de Thomas Bidegain („De rouille et d'os”, „Un prophète”, „Les frères Sisters”).

Schelele montate pe catedrala Notre Dame din Paris, structură de peste 500 de tone, au început să fie înlăturate luna aceasta.

Schelele au fost montate începând cu 2018, cu scopul de a restaura turla proiectată de Eugène Viollet-le-Duc. Cu trei zile înainte de incendiul din 15 aprilie 2019, ele au servit la montarea a 12 statui ale apostolilor, care să înconjoare spira din lemn ce s-a prăbuşit din cauza focului.

Catedrala Notre-Dame a ars, timp de peste 12 ore, pe 15 aprilie 2019. Cele mai multe dintre obiectele de artă şi de importanţă religioasă au fost salvate, la fel şi structura ei, chiar dacă două treimi din acoperiş a fost carbonizat.

Arhiepiscopul de Paris, Michel Aupetit, a declarat recent că lucrările de reconstrucţie la catedrală ar putea să înceapă în ianuarie 2021.