Festivalul EUROPAfest 27 se va desfasura în perioada 16-25 iulie 2020, anunta jmEvents organizatorul evenimentului.

EUROPAfest 2020Foto: jmEvents.ro

Directorul EUROPAfest, dl. Luigi Gageos declara:

“Suntem optimiști și chiar dacă va fi o ediție atipică, evenimentele muzicale vor fi la aceleași standarde de calitate cu care s-a obișnuit deja publicul. Vor fi respectate toate măsurile de siguranță pentru spectatori, dar în același timp ne gândim și la extinderea posibilităților de urmărire a concertelor live. Ne transformăm, ne adaptăm ca să oferim o experiență nouă celor care iubesc muzica bună. Cred că sunt în asentimentul tuturor când spun că purtăm o prețuire deosebită celor din prima linie, care au fost alături de bolnavii de coronavirus, pe baricade zi și noapte. În același timp aș vrea să vă invit să facem un exercițiu de imaginație și să vedem cum ar fi fost timpul petrecut în izolare aceste luni fără muzică, film, cărți, dans…Și iată că, în acest fel, conștientizăm poate că arta și cultura în general au fost aliați la fel de prețioși, “prima linie” pentru cele peste 3 miliarde de oameni care au stat acasă.”

Așadar, joi, 16 iulie, EUROPAfest 27 - jazz | blues | pop | clasic își deschide porțile și invită lumea buna să i se alăture într-un maraton de 10 zile de evenimente pline de culoare și rafinament.

Artiști din peste 20 de țări - Anglia, Argentina, Azerbaijan, Belarus, Coreea de Sud, Cuba, Danemarca, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Israel, Italia, Japonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Spania, SUA, Țările de Jos și Ucraina vor prezenta producții muzicale în spații de concert tradiționale și neconvenționale.

Mai multe detalii cu privire la spațiile de desfășurare a evenimentelor și la măsurile ce trebuie respectate de publicul spectator vor fi anunțate cât de curând posibil, după comunicarea acestora de către autorități. Echipa festivalului își dorește ca fiecare persoană care participă la EUROPAfest să vină cu încredere și să știe că se va urma întocmai protocolul de igienă, se vor asigura normele de protecție și siguranță indicate de cei responsabili.

Unic în România, în 2005 Festivalul Internațional EUROPAfest a fost primul eveniment căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj, iar din 2015 este festival EFFE | Europe’s finest festivals, titulatură oferită de Comisia Europeană și Parlamentul European.