Orchestra Federala de Jazz a Tineretului - BuJazzO (Bundesjazzorchester), condusa de dirijorul Bill Dobbins, va sustine un concert pe 25 februarie, la Sala Radio din Bucuresti. Alaturi de renumitii muzicieni se va afla si interpretul roman de jazz Mircea Tiberian, informeaza Radio Romania Cultural. Spectacolul de la Bucuresti face parte dintr-un turneu care mai cuprinde orasele Sibiu, Banja Luka ( Bosnia and Herzegovina ) si Sofia (Bulgaria).

Este pentru a doua oara cand orchestra BuJazzO concerteaza la Bucuresti. La spectacolul din 2005, orchestra a fost condusa de Peter Herbolzheimer. Dirijorul, compozitorul si directorul artistic al orchestrei, Peter Herbolzheimer este originar din Bucuresti.

Orchestra BuJazzO sarbatoreste 20 de ani de la infiintare. Orchestra pentru tineret a Republicii Federale a fost fondata in 1988 de catre Deutscher Musikrat, cu scopul de a sprijini tinerele talente muzicale.

Concertul este organizat de postul de radio Deutsche Welle, cu sprijinul Ambasadei Germaniei la Bucuresti si al Institutului Goethe.