Actorul Claudiu Bleonț a anunțat că vrea să candideze la alegerile locale pentru Primăria Beliș din județul Cluj, afirmând că și-ar dori o candidatură independentă, dar nu exclude și o colaborare politică.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Astăzi mă simt un candidat independent, care nu își propune să facă politică tributară unei doctrine politice... sau mai bine spus își propune să facă politica cetățeanului, politica locului, politica oamenilor. Îmi propun să fac administrație înainte de toate, dar administrație pentru cetățean, în slujba lui și nu invers. Știu că pentru voi, cei din mediul urban, candidatura independentă este cea mai proprie mie, nu ascund că este seducătoare și pentru mine și cea mai potrivită sufletului meu și felului meu de a fi. Dar când am decis să întru în această “frumoasă poveste” am făcut-o nu de pe poziția actorului naiv și boem, ci a unui potențial viitor primar, deci a unui om care trebuie să treacă printr-o campanie electorală și, ce e mai important, să se asigure că mesajul sau și proiectul sau vor deveni realitate", a scris actorul pe Facebook.

El spune că acest proiect depinde însă de susținere politică și finanțarea (mai ales în cazul unei comune) unui consiliu județean, care este eminamente politic.

"Evident că finanțarea europeană și toți banii europeni degrevati de “interese politice” sunt ținta oricărui primar onest și asta e principalul meu obiectiv. Dar o administrație de succes, mai ales în mediul rural (într-o comună ca Beliș al cărui buget este de 10 ori mai mic decât bugetul Teatrului Național din București – și o spun ca să înțelegeți că nu banii sunt motivația mea) se poate realiza doar ca parte integrantă a unui ecosistem politic. Astea sunt regulile și jocul democratic și depinde doar de noi să nu uităm că ele trebuiesc folosite în slujba cetățeanului și nu pentru propria mărire. Așadar nu mă dezic de drumul meu independent, dar nu exclud colaborarea cu orice forță politică care mă ajută să îi slujesc pe moții ăștia minunați ai Apusenilor și locurile astea binecuvântate", adaugă actorul.