Primul concert de la Timișoara după ridicarea restricțiilor va avea loc sâmbătă, 6 iunie, în Piața Libertății, unde va concerta trupa Cargo. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că, potrivit regulilor, vor participa cel mult 500 de spectatori, care vor avea locuri pe scaune.

CargoFoto: cargorock.ro

Primarul Timișoarei a anunțat inițial că municipalitatea pregătește primul concert după ieșirea din starea de alertă, cu Nicu Covaci (Phoenix), Cargo și Pro Musica, iar ulterior a revenit, anunțând că va fi disponibilă doar trupa Cargo, potrivit tion.ro. Concertul va avea loc în Piața Libertății, sâmbătă, 6 iunie.

„Dar rețineți cu toții că facem tot posibilul ca în weekendul viitor să facem un spectacol în Timișoara în condițiile de acum, cu toate măsurile luate, cu forțele de ordine prezente pentru a ne asigura că se respectă cu strictețe regulile jocului. Și vom încerca să ne bucurăm. Să avem din nou acea empatie a prezenței noastre la evenimente de suflet”, a mai spus Robu.

Reamintim că de la 1 iunie este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune, aflate la o distanță de 2 m unul față de celălalt și cu obligativitatea purtării măștii de protecție în timpul spectacolului. Decizia a fost luată joi de autorități.